infobee.co.uk logo
  • mercedes2.gif
Rodomi 11-13 komentarai tarp 13 komentarų
NAUDINGI PATARIMAI


  • Neplaukite mėsos, kurios nesiruošiate tuojau pat vartoti maistui, nes nuplauta ji greičiau genda

  • Mėsos nesūdykite, nes sūrymas ištraukia vertingas sultis, dėl to sumažėja jos maistingumas ir suprastėja skonis.

  • Šviežią mėsą šiek tiek palaikykite šaldytuve - tuomet lengviau supjaustysite.

  • Maltoje mėsoje bakterijoms veistis yra geresnės sąlygos nei mėsos gabale, todėl maltą mėsą greitai suvartokite.

  • Kiauliena sugeria įvairius kvapus, todėl laikykite ją uždengtame emaliuotame arba stikliniame inde.

  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.

  • Mėso gabalą plaukite greitai ir nuplovę iškart supjaustykite porcijomis. Taip mėsoje liks daugiau maisto medžiagų. Nepjaustykite mėsos mažais gabaliukais. Išvirę gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.

  • Jautienos vyniotinis bus skanesnis, jei prieš dėdami įdarą mėsą pabarstysite garstyčiomis.

  • Mėsą muškite ant šaltu vandeniu pavilgytos lentos: sausas medis sugeria mėsos sultis. Pjausniai ir muštinukai bus minkštesni, jei juos patepsite acto bei aliejaus mišiniu ir paliksite vienai ar dviem valandoms pastovėti, o tik po to kepsite.

  • Kotletai ir maltinukai bus skanesni, sultingesni, jei į maltą mėsą, suminkytą su prieskoniais, įpilsite vandens (į 1 kg mėsos - pusę stiklinės vandens) ir dar kartą perminkysite. Kotletus geriausiai kepti ant silpnos ugnies. Jei iškart apdega mėsos paviršius, tai prasčiau iškepa vidus, ns staiga susidariusi plutelė sunkiia praleidžia šilumą. Kepamus kotletus keletą kartų pavartykite, jie bus labiau iškilę.

patalpintas 06/10/2015 @ 16:37
KAIP VIRTI SPAGEČIUS

Šios rūšies makaronus visame pasaulyje priimta virti pagal tam tikras taisykles:


  • Spagečių negalima laužyti. Juos reikia sustatyti puode su verdančiu vandeniu ir šiek tiek paspaudžiant pirštais pamažu sukti prie puodo sienelės, kol jie minkštėdami panirs po vandeniu.

  • Visi makaronai turi būti venodo ilgio, nes tai lemia jų skonį.

  • Spagečius reikia virti tiksliai tiek, kiek nurodyta ant pakuotės.

  • vandens, kuriame virsite spagečius, turi būti tris kartus daugiau nei makaronų (vienai porcijai paprastai pakanka 150g spagečių).

patalpintas 24/11/2015 @ 23:25
POMIDORAI - KASDIENIS MAISTAS

Tokiomis ligomis, kaip aterosklerozė, infarktas ar insultas, saulėtosios Italijos gyventojai serga retai. Pasirodo, ne tik todėl, kad jų racione gausu riebių jūrinių žuvų ir tyro alyvuogių aliejaus. Dar vienas sveikatos šaltinis - pomidorai, kurių ant Apeninų pusiasalio gyventojų stalo būna beveik visada. Medikai mano, kad tai vienintelis vaisius, kuriame yra tiek daug likopeno - antioksidanto, mažinančio kenksmingojo cholesterolio kiekį kraujyje ir trukdančio susidaryti aterosklerozės plokštelėms. Profilaktiškai ir širdies bei kraujagyslių ligoms gydyti abi šios savybės labai svarbios. Be to, tie, kas nuolat valgo pomidorų, kur kas mažiau rizikuoja susirgti priešinės liaukos, storosios ir tiesiosios žarnos, virškinimo trakto, krūtų, skrandžio ir kasos vėžiu.

Jei nusprendėte imti pavyzdį iš italų, kasdien suvalgykite arba 100 g šviežių, arba pusę stiklinės termiškai apdorotų pomidorų. Beje, kaitinamų pomidorų gydomosios savybės ne mažėja, o netgi stiprėja.
patalpintas 22/01/2016 @ 19:01

Online

Naujausias registruotas narys: Purrpurine
Iš viso šiuo metu prisijungę (5min): 3 (registruotų: 0, svečių: 3)

Forumo statistika

Temų: 32
Komentarų: 129
Komentatorių: 8